De speel-o-theek

De Speel-o-theek draait geheel op vrijwilligers die ieder één of meerdere dagdelen per maand komen helpen om de uitleen mogelijk te maken. Net zoals andere vrijwilligers-organisaties kunnen wij meer vrijwilligers plaatsen, zodat wij onze openingstijden kunnen uitbreiden. Bij ons kunt u altijd uw kinderen meenemen … speelgoed genoeg!

Interieur

Ook het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers. Daarnaast hebben wij een eigen computerdeskundige, die voor ons de gehele administratie heeft geautomatiseerd. Tenslotte zijn er ook enkele ondersteunende vrijwilligers die naar behoefte extra taken uitvoeren.
SOT

Uitleenmedewerker

Wanneer de leden het speelgoed terugbrengen, wordt het speelgoed nagekeken door een uitleenmedewerker, dit met behulp van de objectkaart. Daarna wordt het speelgoed uitgeboekt op de computer, terwijl de leden weer ander speelgoed uitzoeken.

De leden kunnen het speelgoed direct uit de kasten halen of eerst samen met een uitleenmedewerker in het zoekprogramma van de computer kijken. Er zijn ook bundels beschikbaar waarin afbeeldingen te zien zijn van het speelgoed.

Interieur

Speelgoed gevonden… dan wordt het ingeboekt op de computer en er wordt direct afgerekend. Ook kan er speelgoed worden gereserveerd.

Belangrijk: U kunt geen speelgoed reserveren of verlengen via onze website. U kunt alleen telefonisch tijdens openingstijden of in de speel-o-theek speelgoed verlengen. De baliemedewerkster van het Centrum voor Jeugd en Gezin kan u niet helpen.

SOT

Onze activiteiten

Naast het uitlenen van speelgoed in onze speel-o-theek, organiseren wij ook tal van leuke acitivteiten met en voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een spelletjes middag op Koningsdag, of tijdens de ‘week van de speel-o-theek’. Bekijk enkele foto’s van diverse activiteiten waarin wij hebben deelgenomen of hebben georganiseerd op de activiteiten fotopagina.